Forslag til 17.mai
dessert
17.mai nærmer seg med stormskritt, de fleste feirer den med
familie eller venner med litt god mat og noe søtt til kaffen.
Dette er et forslag til dessert meny, godt og noe du kan
gjøre klart på forhånd..
Ingridienser
6 egg
200 g sukker
120 hvetemel
60 potetmel
1 ts bakepulver
100 g macadamianøtter
1 vaniljestang
50 g mascarpone
100 g mørk sjokolade
4 dl kremfløte
100 gram sukker
blåbær, jordbær og
bringebær
Fremgangsmåte
Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin. Pisk
eggene til eggedosis med sukker.
Bland inn mel, potetmel, bakepulver og
nøttene. Ha den jevne blandingen i en smurt kakeform og stek den i 35-40
minutter på 160 grader. Kjøl av og del den i to.
Del vaniljestangen på langs og skrap
ut frøene og ha det i en bolle med mascarponen. Smelt sjokoladen og bland det
til en jevn masse. Smør utover begge kakebunnene.
Pisk fløte og sukker stivt og ha i
sprøytepose. Sprøyt opp langs kantene av kaken og lag et stort kors (som i det
norske flagget).
Pynt med blåbær på begge sider av
krysset og legg delte jordbær på de åpne feltene. Legg bringebær langs kantene.
Dronning Mauds fromage
Ingridienser
1 pl mørk sjokolade,
minst 70 %, ( jeg brukte 86 %, gir 19 kh. delt på 6)
5 pl gelatin
0,5 dl kokende vann
5 stk eggeplomme
5 ss sukrin
5 dl kremfløte
0,5 dl portvin, ( gir
litt ekstra karbo, og kan droppes, men gir mye smak til fromagen.)
Fremgansmåte
Riv
sjokoladen fint opp.
Legg
gelatinen i bløt i kaldt vann noen minutter.
Visp
eggeplommer og sukri hvitt og luftig til eggedosis. Visp fløten og bland inn i
eggedosisen.
Klem vannet
fra gelatinen og smelt den i ca kokende vann (eller i mikrovnen i 15-20 sek).
Tilsett portvinen, og rør blandingen inn i eggekremen.
Eggekrem og
sjokolade lagvis i en glassbolle eller i porsjonsglass.
Sett kaldt i
minst 2 timer eller natten over.
Den ene
eggehviten som blir til overs, kan du dyppe kanten på glasset du skal ha
desserten opp i, deretter dypper du den i sukrin for å få en sukret pyntekant
på glasset. ( dette kan selvfølgelig droppes )
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar